top of page

Unlimited

Nimbus Platform SCAM!

#scam #nimbusplatform #nimbus


1. Домейн: https://nimbusplatform.io/


Updated Date: 2020-05-10 Creation Date: 2020-03-10 Registry Expiry Date: 2023-03-10 Registrar: NameCheap, Inc.

Registrant Name: Registration Private


Червен флаг:

 • Регистриран като личен, а не бизнес.

 • Остава по-малко от година до изтичане на домейна.

 • NameCheap са едни от най-използваните домейни за скамове.

2. Уебсайт:


 • Нищо особено. Основни информации и никакви визуални ефекти.

 • Проверката ни установи, че има статии в дадените от тях социални мрежи:

https://bit.ly/3tTJHcW - www.ibtimes.com

https://bit.ly/3ybjhpw - www.ibtimes.com

https://bit.ly/3OyO2u4 - www.entrepreneur.com

 • Преглед на канала в Ютуб установява само 13 клипа за 2 години, което е абсолютно несериозно за "компания" с претенции за ТОП лидер в областта си, големи рекламни компании и "много последователи".

Една бърза справка показва много ясна неточност спрямо тази информация по-горе:

 • Много са важни детайлите в уебсайтовете. В този твърдят, че стратегиите са 15, а на останалите места в социалните мрежи, че са 16. Колко са в крайна сметка?

 • Твърят, че последователите им са над 50 000, а фактите показват съвесем друго.

 • В Туитър се вижда обозначение с локация Малта. Това е офшорна зона, знаете за какво служи вече сме я споменавали. Към нея спадат (към зоните за сакмове) ОАЕ, Русия, Кипър, Вирджински острови, Панама, Великобритания и др.

 • Също така не е супер престижно сами да си харесате поста, както е посочено със стрелка долу вдясно на снимката.


3. Услуги и продукт

 • Реален продукт няма. Предлага се само % от залог на токени.

 • Афилиейт програма:

 • Забележете, че искат минимум $350 за включване!

 • Забележете, че афилиейт плана още на 1-во ниво е 50%. Общо всички % са 222% !

 • Забележете, че двойката на техните токени NBU/GNBU носи 0% доходност! Това е нечувано! Всяка платформа държи на своите токени или монети. Още едно доказателство, че токена не струва и няма реално приложение.

 • Да видим новите планове от 1 Юли 2022г.:

 • Да видим и SWAP системата:


4. Екип


Според Nimbus не е важно да се види кой участва в екипа и няма никаква информация на уебсайта. Единствено може да се ориентираме по социалните мрежи и клиповете кой кой е! Страхотна прозрачност още от самото начало, а тази информация е от изключително значение за бъдещите инвеститори и надеждността на платформата.


Всичко започва с идването на Andrea Zanon , който е първоначален CEO на компанията. Според информацията и биографията му, той е професионалист с повече от 25 години опит в индустрията на финансовите услуги. Владее италиански (роден), английски, френски, португалски и испански. Има международно признание за работата си по целия свят и е притежател на наградата за чисти технологии за 2009 г. от президента на Италия. Бил е награден проект мениджър в Световната банка през 2012 г. и е награден за анализ на големи данни през 2016 г. от Световната банка.Наистина това е човек, който явно си разбира от работата и хората разпознават в негово лице компетентност и сигурност за инвестициите си. Най-после истинска платформа, с която човек може да бъде доволен и да изкара достатъчно пари, за да улесни живота си!

За съжаление само няколко месеца след това той разбира, че е попаднал в неправилното време на неправилното място. Ние не знаем как се е забъркал с Nimbus, но не трябва да забравяме, че това е и избор.

След подадено оплакване в прокуратурата на Испания за загуба на инвестиция от 9000 Евро, започва разследване срещу платформата и установяне на възникналите евентуални загуби. Следват няколко други подадени отделни оплаквания от други инвеститори за причинени загуби.Същинската част от разследването и вдигане на шум около Nimbus се случва с идването на адвокатът и бивш прокурор Карлос Арангес, който представлява група предполагаеми жертви и който популяризира случая, като определя Nimbus като „много усъвършенствана пирамидална измама, при която се използват сложни механизми за ограничаване, за да забавят срива на структурата, а на инвеститорите са били предложени всички видове алтернативи за забавяне на изплащането на средствата им”. Интересно е също, че този човек е познат още и с делата си срещу ArbiStar и Finiko, както и много други измамни схеми.Такъв тип схеми са:

 • BitMonsters - най-новата!

 • Nimbus

 • ArbiStar

 • Finiko

 • Torque

 • Mind Capital

 • QubitTech

 • Kuailian

 • DaVinci

 • Praetorian и др.

 • Гледайте видеото, за да разберете повече:

Сагата продължава и от прокуратурата твърдят, че групата заподозрени - Nimbus, на която се приписва името „престъпна организация“ – наистина е положила усилия да събере възможно най-голям обем средства с цел „генериране на достатъчно капитал за поддържане и доказване на вид на инвестиционна дейност способни да отчитат и поддържат печалби, които първите вложители биха могли да считат за легитимни”. Схемата се проваля и те са принудени да преустановяват финансовата си дейност. Всички токени и титли остават без покритие. В тази сложна ситуация и натиск от държавните органи Andrea Zanon разбира в какво се е забъркал и напуска главната позиция от редиците на компанията. Вредата, която си е нанесъл на имиджа е необратима. Цялата дейност на компанията спира...за няколко месеца.

Септември 2020г. начело застава Fernando Martinho , който има опит в информационните технологии, стратегии и пътни карти, разработка на софтуер, инфраструктура и операции, стратегическо планиране, научноизследователска и развойна дейност, разработване на продукти и контрол на качеството. Блокчейн, киберсигурност, изкуствен интелект. Точно това, от което се нуждае компанията в момента, за да продължи дейността си и да докаже, че не е скам.

Fernando Martinho веднага се заема с бъркотията и пуска информация, че опитът на Andrea Zanon в традиционните финанси и банковата индустрия е ценен и той ще разработва новите продукти. Разбира се, това е само параван, за да може Andrea Zanon да се махне незабелязано, което и прави. Въпросът със съдилищата не е приключен. Fernando Martinho изисква време за преоценка от съда, за да се запознае с цялостната обстановка и причините, които са довели до сегашното положение. Всичко се случва много бавно и разбира се минават месеци. През това време той сменя част от хората, които работят в Nimbus , а останалите напускат.

Става ясно, че според разследването на Гражданската гвардия, Nimbus предлага „инвестиционни услуги в автоматизирана система за криптовалути между обменни къщи, предлагайки фиксирана възвръщаемост на ден като използва капитала на инвеститорите“. Имайки предвид, че в хода на разследването им е забранено тегленето на капитал и плащанията на обезщетения, без да може да теглят от депозираните средства, те са поставени в изключително сложна ситуация. Също така не им е разрешено да предоставят инвестиционни услуги, предвидени в Закона за пазара на ценни книжа, а фиксираните стойности, които предлагат на ден са противозаконни, тъй като средствата за гарантирането им са неизвестни. Липсата на свежи пари, разследването и лошият имидж, който ще придобие Fernando Martinho , го принуждават да напусне. На директорското място сяда Jorge Sebastião .

Jorge Sebastião е международен говорител, дигитални иновации в крипто, NFT, блокчейн, токенизация, киберсигурност, IoT, AI, BigData, 5G, роботика.

По негово време, за да замаже очите на хората, пускат одит на токена си NBU в компания за одити на дигитални продукти Zokyo. Следва ново изявление: "Основната отговорност на главния изпълнителен директор досега беше да разработи концепцията за новия Nimbus и да даде тласък на този преход чрез въвеждане на екипа и рационализиране на всички необходими процеси. Очевидно Фернандо свърши брилянтна работа и ние сме щастливи и тъжни, че той постигна мисията си толкова бързо и сега трябва да се сбогуваме с него."

Това изявление остава в историята като абсолютно нелогично, тъй като човек, който си е свършил добре работата се очаква да продължи и да надгради. Във визитката на Jorge Sebastião срещаме нещо много интересно за хората, които са в тази сфера с онлайн приходите от малко по-отдавна. Този човек е участвал и в изграждането на една друга платформа за доходи, която се нарича QubitTech - скамнала. Оттук нещата вече са ясни. Самата схема и стратегия е отдавна покварена и замислена да продължи максимално дълго в полза на хората в сянка. Ето защо няма да видите Nimbus в нито един профил на хората, които го управляваха.

Jorge Sebastião решава да ускори процеса по интеграция на DeFi екосистема в платформата, за да забави и евентуално блокира работата по разследването. Ето защо предприема рисков ход като пуска невероятни промоции и реклами свързани с покупка на токена и нов маркетингов план, насочени предимно към хора в други държави. Става ясно, че няма да може да се справи сам в управлението и трябва бързо да измисли друга схема, от която да печелят всички схемаджии в Nimbus. В това време разследването установява, че Nimbus не „купува и продава“ биткойни с цел печалба, а по-скоро ги „прехвърля на трети страни, използвайки техники за пране“. Става дума за Binance и Coinbase. Освен това Гражданската гвардия забелязва „много съвкупни трансфери“, които имат за цел да скрият тези следи от трансфери. Прокуратурата в Испания сравнява делото Nimbus със схемата на пирамидата - последните плащат за първите. Ето екипа, с който Jorge Sebastião работи:


Javier Garcia Madruga - Предоставя съвети и практическа помощ в областта на бизнес стратегия, развитие на бизнеса и набиране на средства за стартиращи компании в ранен етап и компании с технологични възможности. Познания в сектори и области: храни, предприемачество, иновации, ИТ, мобилност, телекомуникации, биотехнологии, образование. За съжаление срам и позор за обществото в Испания. Още един, който е на хранилка в Nimbus. Не харесва социалните медии и има защо!


 • Ето какво казват хората за него:


 • Връщаме се на Nimbus

 • Във връзка с децентрализацията на токена към дата 24.06.2022г. с извадка от coinmarketcap, може да видим как от 18906 адреса, 96.9% токени се държат от един адрес. Това е централизация, а не децентрализация. Такива намерения Nimbus няма!

 • Към 27.06.2022г. извадка от BSCSCAN показва 3748 адреса и 1 главен акаунт с няколко умни договора, които държат 85.5 % от всички токени. Това е въобще не е ОК!


Цената на токена е спаднала с 99.75% и най-печеливш е бил адреса, който държи 96.9 % от тях. Всички останали инвеститори, които са 18 905 държат нищожно количество токени. И ако сте купили на 12 Април 2021г. токени за $500 = 378,78 NBU, сега те струват точно $0,94. Можете да си представите разликата!Jorge Sebastião успява да привлече Alex Lemberg за нов директор. Той е работил като бизнес анализатор на Wall Street от 1992 г. със следните компании: Merrill Lynch, Morgan Stanley, Barclays Capital, CIBC, Bank of America Securities и Credit Suisse. Това разбиране за бизнес процесите и използването на новите технологии, биха помогнали за сегашните клиентски нужди, а опита му в бета тестването на някои от най-големите MMORPG игри в интернет, веднага подсказва какви ще бъдат новите продукти на компанията, с които Nimbus ще се пробва, за да не потъне като удавник за сламка - NFT. Alex Lemberg е застаряваща неизвестна звезда, която няма какво да губи и е използвана като параван за следващата фаза на схемата. Проверка в профилите му показва, че го е срам да си покаже лицето публично в социалната мрежа LinkedIn (онлайн социална мрежа за търсене и установяване на делови контакти), както всички останали работници на Nimbus. Нито един не е отбелязал, че работи за тази компания. Представете си какъв срам е, а промоутърите онлайн с гордост рекламират скама!


Негова дясна ръка става Alexandra Serebrennikova , за която тази позиция на маркетинг шеф е добре дошла. Ще може да си упражнява завършените курсчета по UX/UI дизайн, както и журналистиката през 2017г. Започват едни партита и рекламиране по случай преоткриването на Nimbus като нова версия, но раследването си продължава.

През това време се замазват очите на "вярващите" с още одити от Hacken, Chaitin и Certik. Пуска се и уж управляващ токен GNBU, с който се очаква инвеститорите да имат някаква дума. Разбира се това няма да стане, защото абсолютно идентично като NBU и този токен е централизиран.

 • Към 27.06.2022г. извадка от BSCSCAN показва 23 099 адреса и 1 главен акаунт с няколко умни договора, които държат 78,6 % от всички токени. Това е въобще не е ОК!


Цената на токена е спаднала с 99.65% и най-печеливш е бил адреса, който държи 83.69 % от тях. Всички останали инвеститори, които са 22 512 държат нищожно количество токени. И ако сте купили на 22 Март 2022г. токени за $500 = 61,57 GNBU, сега те струват точно $1,10. Можете да си представите разликата!


Да разгледаме оставащите от екипа, с които работи Alex Lemberg :

 • Patrizzio Pozzi - С липсата на хора вече се е издигнал до абсолютен трол "вицепрезидент проучвания на пазара", а не си е направил труда да сложи по една снимка на профилите си в социалните мрежи. Отделно последните 2 години е бил независим консултант, след което е намерен от Nimbus . И за него това е последната възможност, за да направи нещо в живота и да живее по-добре.

 • Waseem Mamlouk - Сериен предприемач с опит в ИТ, право и финанси. Като вицепрезидент на Nimbus , част от неговата работа (всъщност с това е известен) е да гарантира, че части от платформата са сертифицирани като съвместими с шериата. Това е съвкупност от правови, морални и религиозни норми на исляма, които обхващат всички страни на живота на ортодоксалните мюсюлмани. И понеже човека е до някаква степен религиозен и вероятно му е писнало да лъже вече 2 години, той е написал в Linkedin, че се самоосигурява от Февруари 2022г. въпреки, че работи в Nimbus от самото начало. Представете си за какво става въпрос и колко са зле в момента, за да не могат да плащат на човека за работата. Още една причина да разберем, че схемата е към своя край!

 • David Mazaheri - Това е едното от главните действащи лица зад скама Nimbus . Той е старши съветник, който живее във Вашингтон и има 20-годишен опит в света на инвестиционното банкиране. Работил е като ръководител на търговия в Credit Suisse, бил е и в BridgeWater, един от най-големите хедж фондове в света. Той е заемал позиции като дипломат в различни периоди от кариерата си, работейки за Съвета за национална сигурност на САЩ. Поне така се твърди, както и за всички останали тук с "прекрасни" досиета. В крайна сметка всички те са схемаджии възползващи се от доверието на хората. Ето какво пишат те в коментари на неговите социални профили:

 • Ето и една много интересна статия свързана с този човек от 30 Май 2022г.:

Веднага проверяваме тези уебсайтове, за да видим каква ще бъде развръзката и дали да ги очакваме от скама Nimbus :


 • David Mazaheri е налял незнайно откъде $5 000 000 в някакви нови схеми, които може би някой ден ще разгледаме.

За да продължат схемата заедно с Alex Lemberg в Nimbus , те започват да работят по Affiliate Program V4.0 , която свързва NBU токена с BUSD и BNB които са токен и койн на Binance . От тук нататък бъдещето е почти ясно - ще има разцепване на платформата и още по-голямо обезценяване на токените като се наблегне на други - чужди. Това се прави с цел изпиране на пари, които иначе ще трябва да обясняват пред съдилищата. За да се избегне този спор е най-лесно да минат през Binance като ще рискуват цената на вече неработещото токенче NBU и проблемите с него. Залагат също и на нов модел на работа като преместват фокуса върху NFT и BUSD. Промоциите стават още по-атрактивни, а онлайн лидерите ще започнат да обясняват колко по-добра е новата схема, защото ще работят с Binance. Също така не вярвайте на някой, който ви каже, че платформата ще бъде вечна или е "...тук, за да остане". Никой не знае какво има в главата на схемаджиите и главните лица на Nimbus . Днес ги има, утре ги няма! Трябва да си много наивен, за да мислиш по този начин. Работниците в платформата се сменят като носни кърпи и освен това тези пишман "лидери" подвеждат всички останали, но на тях какво им пука? Важното е комисионните да вървят, а снимката по-долу ще бъде резултат от всичките тези действия.

Да не забравяме, че една от задачите на Alex Lemberg е предоставяне на стратегически принос и лидерство по въпроси, свързани с вземането на решения, засягащи организацията; конкретно свързани с оценката на потенциални сливания, придобивания или партньорства. Едно от тях е специалана връзка с една специална борса, на която се листват специални токени...

На този ЛИНК можете да видите цената към момента. Не можем и да не отбележим и появата на токена в UniSwap и PancakeSwap. Това означава, че скама Nimbus ще излъже своите инвеститори още веднъж и ще заложи на вече известните Binance и Cake , вместо да развие своята платформа. Отделно, една нормална и прозрачна организация ще опита да направи всичко възможно да подпомогне съдебното разследване и да изчисти името си. Това тук не се случва вече 2 години!

След като видяхме, че водещите са от Португалия, Бразилия, Великобритания, Русия и ОАЕ ( идеален микс точно от страните с изворите на скамове), започваме да се чудим, къде ще бъде и българската следа в този скам, защото няма как да мине без "нашенец". Оказва се, че всъщност той е Sales Director или Директор продажби в Nimbus отскоро.


За тези, които не са наясно кой е шефа в момента с всичките 1200 дяла:

Name: ODYSSEAS KIMISKEZ

PASSPORT: AT0451436

Nationality: GREEK

Address: PM PARODROU PAROD 5

Locality: KAVALA 65403

Country: GREECE

Друг важен играч в сянка:

Name: ISABEL ALEJANDRA BARREIRO CLEMENTE

ID CARD: 127339A

Nationality: SPANISH

Address: TRIQ SAN MASSIMILJANU KOLBE, THE PEAK, BLOCK A, MAISONETTE 2

Locality: ST. PAUL'S BAY SPB 1231

Country: MALTA


CNMV ISSUES WARNING TO THE PUBLIC ON UNREGISTERED FIRM

LINK

ЛИНК КЪМ ДОКУМЕНТА ОТ ИСПАНИЯ

DOC
.PDF
Download PDF • 103KB

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ ОТ МАЛТА:

C_94666_D0_1PREVIEW
.pdf
Download PDF • 138KB

C_94666_D1_0PREVIEW
.pdf
Download PDF • 101KB

C_94666_D1_1PREVIEW
.pdf
Download PDF • 114KB

C_94666_D2_0PREVIEW
.pdf
Download PDF • 103KB

C_94666_D3_0PREVIEW
.pdf
Download PDF • 103KB

C_94666_D4_0PREVIEW
.pdf
Download PDF • 103KB

C_94666_D5_0PREVIEW
.pdf
Download PDF • 126KB

C_94666_D6_0PREVIEW
.pdf
Download PDF • 103KB

C_94666_D7_0PREVIEW
.pdf
Download PDF • 102KB

C_94666_D8_0PREVIEW
.pdf
Download PDF • 102KB

C_94666_D9_0PREVIEW
.pdf
Download PDF • 109KB

ПОТЪРСЕТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОЗИ БИЗНЕС И СИ НАПРАВЕТЕ СОБСТВЕНО ПРОУЧВАНЕ ИЛИ СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С АДВОКАТ И СЧЕТОВОДИТЕЛ. НИЕ НЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ ИНВЕСТИЦИИ !

175 views
bottom of page