top of page

Unlimited

ЕДНА ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА

#blog #bitcoin #cbdc


Биткойн е тестова платежна система с отворен код, основана на P2P разпределена мрежова архитектура. Не случайно е с отворен код и неслучайно е P2P. Създадена е за доброволно акумулиране от хората, които са против статуковото - фиатните пари, а ние знаем, че тяхното време изтича. Цената на биткойн се определя единствено от сведените до първични инстинкти на хората фактори:

  • глад и оцеляване т.е. гладен си - продаваш, сит си - купуваш!

Анализите извършени от тези фактори водят до резултати, които наблюдаваме като еволюция на фиатните пари до дигитални. Мисията изпълнена, следва акумулиране - CBDC. Вече може да се наложи универсален базов доход, който елиминира тези два фактора и ще улесни приемането. Заблудата е налице. Очаква се отговор от масата. Идеята на Сатоши е застрашена за децентрализация и ще остане идея. А може би не?

Група хора, сред които вероятно и ти, все още вярват в един по-различен свят и са прозрели истината и отвъд нея. А каква е тя? Фиатните пари са пари без вътрешноприсъща стойност създадени с цел манипулация. Единственото нещо, което ги движи е алчността. Много често в историята обратите са свързани с вярата. Има само един въпрос, който е важен тук:

  • Стои ли вярата на хората зад идеята на Сатоши или алчността е взела връх?

Отговорите на тези въпроси ще разберем съвсем скоро. Това, което можем да направим сега е да заемем позиция. Лична, собствена. Все още не е късно да останем хора въпреки това деградирало, консуматорско общество, което се опитват да наложат. Кои са те? Същества без морал, етика и ценностна система. Виновни за всички беди в човешката история, включително и тази в нашата държава. Техните символи и показно на власт са навсякъде около нас. Да, затова става въпрос. За живота на поколенията след теб. Не за теб, но твоят избор е определящ.


Тази статия няма да промени света и вероятно ти казва неща, които вече знаеш. Възможно е и да ти се струват като от епизод на "Старгейт". Ако смяташ, че има какво да напишеш по темата, но никой не те чува, НИЕ ще те чуем и може да го публикуваме. Пиши ни на имейл: cryptoplanet.unlimited@gmail.com


9 views
bottom of page